Wat een rotdag

Wat een rotdag

De bel gaat, en nog een keer en nog een keer. Snel doe ik de deur open en Bas komt bijna met de deur in huis vallen. Wat een rot dag roept hij boos! En smijt zijn tas op de grond. Vol verontwaardiging en boos pratend schopt hij zijn schoenen uit en smijt hij zijn jas weg. Ik pak alles op en leg het op de juiste plek zonder wat te zeggen.

Hij loopt de woonkamer door naar de keuken zonder ook maar een blik op de kwispelende Sam te werpen. Daar is even geen ruimte voor. Al mopperend ploft hij neer op zijn stoel en begint te drinken. Ik kijk hem aan en wacht even op het juiste moment.

Dan vraag ik hem of hij vandaag ook rekenen heeft gehad. Hij kijkt mij aan en gaat nadenken. Ja, hij heeft rekenen gehad. En hij moest twee kinderen helpen om het antwoordt te vinden, maar dat mocht hij zelf niet geven. Dat was zo leuk en het ging heel goed. De juf was trots op hem. Super Bas, dat heb je toch geweldig gedaan!

Heb je ook aardrijkskunde gehad vandaag? Ja en weet je wat ik voor mijn toetsten had? Wel twee negens! Jeetje Bas, jij gaat echt lekker.

En heb je ook nog wat leuks in de pauze gedaan? Ja, ook de pauze was supergezellig met zijn vriendjes.

Bas denkt na en zegt: Mam, eigenlijk was het alleen even niet goed op het einde van de dag maar verder heb ik een hele leuke dag gehad.
Wat fijn om te horen Bas!

Bas kijkt mij aan en denkt even na. Hij begint te grijnzen en zegt dan:Dat doe je goed mama! Ik kijk grijnzend terug en geef hem een knipoog. Ik snap wat hij bedoelt en hij begrijpt dat we zijn rotdag omgezet hebben in een positieve dag.

Vrolijk en blij begint Bas aan zijn typecursus!

 

Over de auteur

Autist administrator