Hallo, ik ben Judith

Hallo, ik ben Judith

“Ik wil jullie wat over autisme vertellen. Een aanverwante contactstoornissen en een autist. Ik weet zelf veel van ziektes. En weet ook een beetje wat van autisme. We kwamen der achter omdat ik vreemde dingen deed, die andere kinderen niet deden. Ik praatte ook niet. Pas op mijn 3e jaar praatte ik pas. Ik deed ook nog een luier om. En zuigde heel veel op m’n vinger. Maar dat was vroeger.”

“Nu ben ik 17 jaar: ik flip heel veel op mensen en heb soms stemmen of dwangen. Dan worden er opdrachtjes gemaakt in mijn hoofd. En loop ook bij het Riagg.”

Wat is Riagg?

“Ik zal het jullie uitleggen. Ik loop op de jeugdafdeling. En je gaat er heen als je problemen hebt bv als je ruzies met je ouders hebt, of zitje met je zelf in de weg, ben je opstandig enz. Ik moet naar het Ruige veld. Dat is een observatieplek. Waar kinderen zijn die ziektes of handicaps hebben, stoornissen kun je beter zeggen. Als er iemand een ongeluk heeft gehad vind ik hem maar heel zielig. Juf Charlotte heeft ook een ongeluk gehad. En daar ben ik al bezeten van. Nu nog erger. Ik loop ook stage bij het Overgelder. Dat is een dierenbescherming, ik vind dieren namelijk erg leuk. Jolanda is een collega van mij. Haar vind ik heel leuk. Ik kan goed met haar praten. We gaan ook iets doen met z’n 3en. Ada gaat ook mee. Gaan we heerlijk uit. Ik teken graag, ik heb voor het engagement Paddington getekend. Ik vind dit een leuke hobby. Ik zit op het VSO (voorgezet speciaal onderwijs), wat nu het SVO(speciaal voortgezet onderwijs) heet. Een andere naam maar het blijft hetzelfde.”

Afzender. Judith.

Over de auteur

Autist administrator