Verhalen

Heb jij zelf een leuk en/of leerzaam verhaal over autisme? Schrijf je bericht via het contactformulier, dan publiceren wij het op deze pagina.

Mij een zorg

Mij een zorg afbeelding

Een moeder die schrijft over haar zoon die de diagnose Asperger heeft. Een leuk verhaal met erg herkenbare situaties, vooral de vakanties zijn vaak een moeilijk punt.

Lees verder

Jonathan, geschenk van God

Jonathan geschenk van God

Jonathan is zes jaar geleden geboren. Hij kan erg goed spreken maar helaas heel erg slecht communiceren. Ook andere sociale interactie is voor hem onmogelijk te doorgronden. Ondanks zijn ‘tekortkomingen’ blijft Jonathan een geschenk van God.

Lees verder

Mijn autistisch verhaal

Afbeelding mijn autistisch verhaal

Dit verhaal gaat over Pim, een 32 jarige man die is gediagnoseerd met Asperger. Ondanks zijn autisme werkt hij 6 uur per dag en kan hij erg goed functioneren in de maatschappij. In dit artikel wil hij graag zijn moeilijke situaties belichten, die (zoals je waarschijnlijk al had verwacht) bij communicatie met anderen ligt.

Lees verder

Autist als stagiaire

Een autist als stagiare

Een werkgever vertelt over zijn ervaring met een autistische stagiaire. Wat er goed ging, wat er minder goed ging. En hoe hij deze samenwerking zo goed mogelijk heb kunnen laten bewerkstelligen.

Lees verder

14 jaar later

14 jaar later afbeelding autisme

Henk heeft 14 jaar na dato op zijn zolder een brief gevonden, waar hij zijn moeder interviewd. Zij vertelt het precieze traject die Henk heeft ‘bewandelt’. Henk is inmiddels ouder dan 25 jaar en heeft zijn leven aardig op rolletjes ondanks zijn autisme.

Lees verder

Hallo, ik ben Judith

Image Hallo, ik ben Judith

Judith heeft aanverwante contactstoornissen en is autistisch. Ze vertelt openhartig over hoe zij autisme ervaart, wat haar huidige situatie is en wat haar passie is.

Lees verder

Dubbele coming out

Autisme coming out

De schrijver van dit verhaal is homofiel en autistisch. In zijn verhaal schrijft hij dat het erg belangrijk is om te accepteren wie je bent, je beperkingen omarmt en jezelf een waardig persoon vind.

Lees verder

Nooit officiële diagnose geweest

Nooit geweten autisme te hebben

Een hoogbegaafde man met autisme vertelt over zijn lastige schoolperiode. Hoe hij altijd onder zijn niveau moest werken waardoor hij zich kapot verveelde en alleen maar aan het dagdromen was.

Lees verder

Late diagnose

Late diagnose autisme

Jos, een 39-jarige man,  is 1 jaar geleden erachter gekomen dat hij PDD NOS heeft. Voor Jos is het niet moeilijk om vrienden te maken, maar wel diezelfde vrienden te behouden.

Lees verder

Diagnose PDD-NOS

Diagnose PDD-NOS

Het RIAGG heeft in 1995 de diagnose PDD-NOS gesteld bij Richard. Richard is 34 jaar en heeft in zijn leven (ondanks PDD-NOS) meerdere studies voltooid. Helaas is werk vinden iets moeilijker, maar Richard geeft niet op.

Lees verder

Fijne cluster 3 school

Autisme cluster 3 school

Een gesprek met de juffrouw van Lucas. Zij vertelt vanuit haar perspectief hoe zij Lucas, gediagnosticeerd met autisme, meemaakt. De juffrouw spreekt uitvoerend over de goede en slechten (verbeterpunten) kanten van Lucas.

Lees verder

Wat een rotdag

Wat een ongelofelijke rotdag

De moeder van Bas vertelt over haar autistische zoon die droevig van school terug is gekomen.’Wat een rotdag’, zegt Bas. Gelukkig is zijn moeder altijd paraat om alles voor Bas op een rijtje te zetten, zodat hij zelf zijn dag in één klap kan ‘hernoemen’ naar een leuke dag. Hulde aan de moeders.

Lees verder