Artikelen

Hoe medicijnen goedkoper kunnen

Medicijnen wil je het goedkoopst inslaan

De farmaceutische industrie houdt de prijzen van medicijnen extreem hoog. Eigenlijk ook niet zo vreemd als je weet dat zij maar één doel hebben: zoveel mogelijk geld verdienen. Erg vervelend, aangezien veel kinderen met autisme ook veel (dure) medicijnen krijgen voorgeschreven. In dit artikel gaan we het hebben over wat er moet gebeuren eer de prijzen van medicijnen omlaag gaan.

Lees verder

Het moet gewoon kloppen

Het moet gewoon kloppen

Vind jij het ook heel jammer dat je bijvoorbeeld bij supermarkt geen eurocenten meer terugkrijg als wisselgeld? Ja, wij ook. Het is hartstikke leuk om alle bedragen op de cent na, uit je hoofd uit te rekenen. Helaas dacht de DNB (De Nederlandsche bank) daar in 1980 anders over en is het met de euro niet veranderd.

Lees verder

Mijn spreekbeurt gaat over indewarhersens

School spreekbeurt 8 jarig meisje

Een meisje van slechts 8 jaar oud geeft aan haar klas een spreekbeurt over autisme. Voor iemand die zo jong is, weet ze verbazingwekkend goed, de juiste woorden te gebruiken. Op het einde van haar spreekbeurt stelt ze in de klas vragen om te kijken of haar klasgenoten goed hebben opgelet.

Lees verder

Wat is Klassiek Autisme?

Wat is klassiek autisme

De meest ‘ernstige’ variant van autisme, is klassiek autisme. We gaan het in dit artikel hebben over de belangrijkste kernsymptomen en de bijkomende gedragsproblemen. Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je iemand met autisme kan herkennen.

Lees verder